FAQ

1. Θέλω να κάνω ανακαίνιση στο διαμέρισμα μου. Μπορείτε χωρίς υποχρέωση συνεργασίας να μου δώσετε τιμή;

Μπορούμε να επισκεφτούμε το χώρο σας, να πραγματοποιήσουμε μια αυτοψία και στη συνέχεια θα λάβετε γραπτή προσφορά μας μέσω email. Στην προσφορά θα αναφέρονται όλες οι εργασίες που μας υποδείχθηκαν, ο χρόνος αποπεράτωσης και το συνολικό κόστος.

2. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση για την αποξήλωση, μπορείτε να προτείνετε λύσεις;

Αρχικά, πρέπει να γίνει αυτοψία για να μελετήσουμε το θέμα της πρόσβασης. Έχουμε αναλάβει έργα με φυσικά εμπόδια και δύσκολη πρόσβαση και χωρίς διαθεσιμότητα χώρου αποκομιδής και τα ολοκληρώσαμε με χρήση τηλεσκοπικών γερανών και εναεριτών εργατών τηρώντας πάντα τους κανόνες ασφαλείας και έχοντας πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

3. Θέλω να ανακαινίσω το διαμέρισμά μου. Χρειάζομαι άδεια από την πολεοδομία;

Για κάθε οικοδομική εργασία μικρή μεγάλη είναι απαραίτητη η έκδοση οικοδομικής άδειας από την πολεοδομία πριν την έναρξη των εργασιών. Για το είδος της άδειας θα πρέπει να συμβουλευτείτε μηχανικό. Επίσης, με τη λήψη της άδειας το έργο θα πρέπει να απογραφεί στο τοπικό υποκατάστημα ΙΚΑ και να λάβει Α.Μ.Ο.Ε. (αριθμός μητρώου οικοδομικού έργου).

4. Το προσωπικό της εταιρείας σας πως ασφαλίζεται;

Οι εργασίες αποξηλώσεων και αποκομιδής μπαζών θεωρούνται κατά την ορολογία του ΙΚΑ «μη εστεγασμένες» και ο μόνος τρόπος ασφάλισης είναι με οικοδομικά ένσημα.

5. Για να κάνω τις εργασίες αποξηλώσεων και αποκομιδής μπαζών χρειάζομαι οικοδομικά ένσημα;

Είναι απαραίτητη αρχικά, σε συνεργασία με το μηχανικό σας, η έκδοση αδείας από την πολεοδομία και στη συνέχεια η απογραφή έργου στο ΙΚΑ από την οποία θα προκύψουν τα αντίστοιχα ένσημα. Τα ένσημα θα κολληθούν από εσάς (ως κύριος του έργου) τον επόμενο μήνα από τον μήνα εργασίας. Στην προσφορά που θα λάβετε από την εταιρία μας, το κόστος των ενσήμων περιλαμβάνεται στην τιμή μας, άρα δεν επιβαρύνεστε με επιπλέον κόστος.

6. Η διαδικασία της υποβολής και της πληρωμής οικοδομικών ενσήμων φαίνεται δύσκολη. Μπορείτε να την αναλάβετε;

Η διαδικασία απογραφής έργου στο ΙΚΑ (λήψη Α.Μ.Ο.Ε.), υποβολής ΑΠΔ, πληρωμής και αποπεράτωσης (κλείσιμο έργου) πρέπει να γίνεται από τον κύριο του έργου σε συνεργασία με τον μηχανικό του. Ότι δικαιολογητικά ζητηθούν από το ΙΚΑ που αφορούν εργατικό δυναμικό της εταιρίας μας, σας τα παρέχουμε άμεσα. Η γραμματειακή υποστήριξη της εταιρίας μας μπορεί να σας καθοδηγήσει απόλυτα και να σας βοηθήσει σε όποια φάση από τις παραπάνω δυσκολευτείτε.

7. Αναλαμβάνετε και εργασίες ανακαίνισης μετά την αποξήλωση;

Οι υπηρεσίες που παρέχουμε αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις αποξηλώσεις, τις καθαιρέσεις, τις αδιατάρακτες κοπές και την αποκομιδή και διαχείριση των προϊόντων αποξήλωσης.

8. Έχω μια υπόγεια αποθήκη γεμάτη με άχρηστα αντικείμενα. Μπορείτε να με εξυπηρετήσετε ;

Μπορούμε να σας παρέχουμε την υπηρεσία της απομάκρυνσης αχρήστων αντικειμένων και τον καθαρισμό του χώρου σας με χρήση εργατικού δυναμικού και μικρού ή μεγάλου φορτηγού ανάλογα με τον όγκο των αντικειμένων.

9. Πώς μπορώ να κόψω οπλισμένο σκυρόδεμα (μπετόν με σίδερο) ;

Η συγκεκριμένη διαδικασία ονομάζεται αδιατάρακτη κοπή και είναι μια από τις υπηρεσίες που παρέχουμε. Εσείς πρέπει να έχετε παροχή τριφασικού ρεύματος και νερού καθώς και τη σχετική άδεια και μελέτη στατικής επάρκειας από μηχανικό.

10. Αναλαμβάνετε κατεδαφίσεις κτιρίων;

Αναλαμβάνουμε κατεδαφίσεις με μηχανικά μέσα και με εργατικό δυναμικό σε περίπτωση που το ακίνητο συνορεύει με άλλο κτίσμα. Είναι φυσικά απαραίτητη η έκδοση άδειας κατεδάφισης πριν από την έναρξη των εργασιών.

11. Έχω διαμέρισμα στον 7ο όροφο, σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, δεν έχω ασανσέρ και πρέπει να κατεβάσω μπάζα ανακαίνισης. Πώς μπορώ να τα μεταφέρω στο ισόγειο ;

Μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε αναλαμβάνοντας την αποκομιδή με χρήση ανυψωτικού μηχανήματος (μετακομίσεων) μετά από αυτοψία του χώρου.

12. Έχουμε περίπου 30 σακούλες μπάζα από ανακαίνιση λουτρού. Πώς μπορούν να απομακρυνθούν ;

Αν τα μπάζα σας είναι σε σακούλες και χωρούν σε ένα φορτηγάκι μας μπορούμε να κάνουμε την αποκομιδή και μεταφορά άμεσα. Η τιμή εξαρτάται από τον όροφο και την ποσότητα των μπαζών.

13. Θέλω να νοικιάσω κάδο για μπάζα. Χρειάζομαι κάποια ειδική άδεια;

Πρέπει να απευθυνθείτε στον δήμο που ανήκετε και να κάνετε αίτηση για άδεια κατάληψης πεζοδρομίου / οδοστρώματος. Η διαδικασία σε μερικούς δήμους είναι λίγο χρονοβόρα οπότε πρέπει να προγραμματίσετε την αίτηση έγκαιρα.

14. Αν παραγγείλω τώρα κάδο πότε μπορώ να τον παραλάβω και για πόσες μέρες;

Μπορούμε να σας τον παραδώσουμε το αργότερο την επόμενη ημέρα από την επικοινωνία μας και μπορείτε να τον κρατήσετε έως και 15 ημέρες χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση.

15. Μένω σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, θέλω να νοικιάσω κάδο για μπάζα αλλά δεν μου επιτρέπουν την παραμονή του. Έχετε να μου προτείνετε λύση;

Μπορούμε να σας παρέχουμε την υπηρεσία της ενοικίασης κάδου χωρίς παραμονή του κάδου (επιτόπου αποκομιδή), αρκεί να έχετε εργατικό δυναμικό για να γεμίσετε άμεσα τον κάδο σας.

16. Τι δεν επιτρέπεται να πετάξουμε σε κάδο μπαζών;

Δεν επιτρέπετε να συλλέγουμε οργανικά απόβλητα (τρόφιμα κ.α.), τοξικά απόβλητα (βαφές κ.α.) και αμίαντο. Ο αμίαντος απαιτεί ειδική διαχείριση κατά την αποξήλωση, την αποκομιδή και την μεταφορά του. Υπάρχουν εταιρίες που παρέχουν αποκλειστικά αυτές τις υπηρεσίες.

19. Έχω μια κουζίνα από ξύλο καρυδιάς, έναν καναπέ και 2 πίνακες. Μπορείτε να τα αγοράσετε;

Η εταιρία μας μπορεί να διαχειριστεί τα υλικά που αποξηλώνει από έργα της, αλλά όχι να αγοράσει για να μεταπωλήσει λοιπά αντικείμενα.

17. Που πηγαίνουν τα μπάζα που μαζεύετε ;

Αρχικά μεταφέρονται και περνούν από διαλογή στην αδειοδοτημένη μάντρα μας στο Καλοχώρι. Στην πορεία τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, πλαστικό, μέταλλο)  μεταφέρονται στις αντίστοιχες μονάδες ανακύκλωσης και τα μπαζοαπορρίμματα μεταφέρονται σε αδειοδοτημένη μονάδα διαχείρισης ΑΕΚΚ.

18. Μπορείτε να εξυπηρετήσετε και περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης;

Εργασίες αποξηλώσεων και καθαιρέσεων αναλαμβάνουμε σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν σταθερά πολυάριθμα συνεργεία μας στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Η υπηρεσία της ενοικίασης κάδων αφορά την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.